Website hoger in Google met zoekmachine optimalisatie (SEO)

De kracht van Google wordt nog steeds enorm onderschat. Met zoekmachine optimalisatie ook wel search engine optimization (SEO) zorg je ervoor dat jouw website gevonden kan worden in Google op zoekwoorden die bij jou passen.

Je wilt zo hoog mogelijk in Google staan, en het liefst op nummer 1 natuurlijk. Er zijn honderden factoren waar Google naar kijkt om de posities van de resultaten te bepalen. Met zoekmachine optimalisatie optimaliseer je jouw website of blog voor bezoekers én voor Google.

Controleer of de basis van je website in orde is, want hiermee genereer je gratis verkeer én meer verkopen. Een aantal van deze basis elementen beschrijf ik hieronder. Met een WordPress website kun je veel van deze aandachtspunten zelf regelen.

Webdesign & Zoekmachine optimalisatie

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van smartphones groter is dan het gebruik van computers. Dit houdt in dat websites merendeels worden bekeken op een mobiele telefoon in plaats van een computer. Google vindt dit belangrijk en plaats daarom websites die geoptimaliseerd zijn voor groter maar ook kleine schermen hoger in Google. Logisch toch?

Het is daarom belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor élk scherm, daarnaast is snelheid en de opbouw van je website net zo belangrijk.

Responsive website

Content

De teksten op je website moeten te begrijpen zijn voor je bezoekers. Je wilt immers de bezoeker zo lang mogelijk op je eigen website houden i.p.v. de concurrent. Google kan meten of de tekst op jouw website voldoet aan de informatie die de bezoeker graag wilt weten.

Door geschikte teksten te schrijven voor je website zorg je er niet alleen voor dat de bezoeker de informatie kan vinden die hij of zij zoekt, maar geef je Google ook het teken dat de tekst op je pagina heeft geholpen. Win – win dus!

Zoekmachine optimalisatie

Het klinkt allemaal logisch en simpel, maar vergis je niet dat iedereen op nummer 1 in Google wil staan. Met zoekmachine optimalisatie maak je onderscheid met je concurrenten, en genereer je gratis zoekverkeer en verkopen.

Omdat elke website anders is, maak ik voor voor elke website een plan van aanpak die past bij de identiteit van de klant. Neem contact met mij op om te zien wat het effect van zoekmachine optimalisatie voor jou kan opleveren.

Samenwerken

Let's connect

Benieuwd of dit voor jouw online identiteit ook werkt?

Ik laat je graag zien wat de opties zijn.

    ×

    Een Wordpress website of webdesign op maat laten maken, je vindbaarheid in Google verbeteren of werken aan online marketing.

     

    Wat is nou handiger dan de mogelijkheden via WhatsApp bespreken?

    × Even overleggen?