YTCount

Waar het begon

Over de klant

In 2016 toen YouTube in Nederland nog relatief onbekend was, miste ik de mogelijkheid om mijn favoriete YouTube kanalen te volgen. Ik bedacht een idee om beter en makkelijker op de hoogte te blijven van deze kanalen. Beginnend met een iOS app om vervolgens later een Android en web app te maken.

In de afgelopen jaren is YTCount gegroeid tot één van de populairste apps om YouTube statistieken inzichtelijk te maken voor iedereen. Met meer dan 100.000 actieve gebruikers per maand, een prachtige community én een eigen kantoor in hartje Zwolle, is YTCount gegroeid tot een eigen onderneming.

Het idee

Projectomschrijving

Je eigen idee omzetten naar een werkend product is het leukste dat er is. Aangezien YTCount mijn eigen onderneming is, had ik de vrijheid om te doen wat ik wilde. Het concept, ontwerp, techniek en de marketing uitingen zijn fases waar ik enorm veel geleerd en in gegroeid ben.

Het project heb ik ingedeeld in de volgende fases.

Concept

Tijdens dit proces heb ik gekeken naar het probleem en een oplossing bedacht. Hoe krijg ik YouTube statistieken inzichtelijker?

Ontwikkeling

Het ontwerpen en programmeren van een huisstijl, app, en een website waren de grooste taken.

Online marketing

Doormiddel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en Social Media heb ik ervoor gezorgd dat de dienst meer dan 100.000 actieve gebruikers heeft.

Cijfers

Het resultaat

Dagelijks ontvangen we de leukste complimenten en berichten van onze gebruikers. 100.000 maandelijkse actieve gebruikers, 6.000 recensies met een gemiddelde van 4.7/5, 2.000 Twitter volgers, 1000 Instagram volgers.

Door strategisch en effectief gebruik te maken van technieken zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) en Social Media, is YTCount meer dan een succes geworden!

Samenwerken

Let's connect

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Ik help je graag bij het ontwikkelen of verbeteren van je online identeit.

    ×

    Een Wordpress website of webdesign op maat laten maken, je vindbaarheid in Google verbeteren of werken aan online marketing.

     

    Wat is nou handiger dan de mogelijkheden via WhatsApp bespreken?

    × Even overleggen?